Chec bicolor

de miremirc in Prajituri, 22 Mar 2012 | 9794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 lg nuci macinate
  • 1 lg cu varf cacao
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 2 lg dulceata din coji de portocale
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, apoi laptele.

Turnam 3/4 din compozitie intr-o forma de chec (30*11 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Restul de compozitie o amestecam cu praful de cacao si o asezam cu lingura deasupra, pe mijlocul checului. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. pentru o mai multa siguranta facem testul cu scobitoarea.

Cine doreste poate presara pe chec zahar pudra sau ciocolata topita (100 g ciocolata topita amestecata cu 1 lg de ulei ). Lasam checul sa se raceasca. acoperit cu un prosop de bucatarie curat, apoi feliem .

Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (27)

miremirc 1

23.03.2012, 07:53

Multumesc fetelor !

Georgiana78 1

23.03.2012, 10:18

Foarte bun...yammy...!

babi5 1

16.10.2013, 20:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]