Cuib de viespi cu budinca de ciocolata

de Lau in Prajituri, 8 Mar 2011 | 6379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 ou pentru uns
  •  100 g zahar
  • un varf de sare
  • coaja de portocale
  • esenta de portocale
  • 50 ml ulei
  • 30 g drojdie
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 3 linguri zahar
  • 350 ml lapte
  • 200 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi cu budinca de ciocolata:

Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga drojdia, uleiul, sarea, zaharul, esenta si coaja, 3 linguri de apa calduta si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini. Se lasa o ora la dospit intr-un loc cald.

Budinca se pregateste conform instruciunilor de pe plic, punem mai putin lapte decat scrie pe plic,se lasa la racit.

Se intinde o foaie groasa de 1 cm, se unge cu budinca de ciocolata se ruleaza cu grija, se taie fasii de 2 cm, se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Le apasam putin cu degetele, le ungem cu oul batut, dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc.

Se pudreaza cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuib de viespi cu budinca de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de viespi