Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2025 | 695 vizualizari

 

Când ai poftă de o gustare rapidă și ușoară, încearcă acești crostini crocanți cu ciuperci și parmezan.
Pentru a pregăti Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare, sunt necesare următoarele ingrediente: pâine, ciuperci, crema de brânză, usturoi, panko și parmezan.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare:
  • 1 pâine (preferabil ciabatta)
  • 500 gr ciuperci
  • 150 gr cremă de brânză
  • 40 gr parmezan
  • 200 gr pesmet panko
  • 2 căței de usturoi
  • 3-4 lg ulei de măsline
  • cimbru uscat
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare:

Cum se prepara Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare:

Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.

Curăță și taie mărunt ciupercile, apoi pune-le la rumenit într-o tigaie, în ulei de măsline. Lasă-le la gătit până își lasă zeamă. Condimentează-le cu sare și piper. În momentul în care scade zeama lăsată, adaugă usturoiul tocat mărunt, puțin cimbru și mai lasă-le la gătit câteva minute, să se rumeneasca frumos. La final, adaugă crema de brânză peste ciuperci și amestecă bine.

Peste pesmetul panko rade parmezan și amestecă.

Feliază pâinea și așază feliile în tavă. Așază pe fiecare 2 linguri din compoziția de ciuperci, apoi presară pesmet. Procedează la fel cu celelalte felii.

Coace crostini în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, pentru aproximativ 10-15 minute sau până când capătă o crustă rumenă.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă crostini la temperat, apoi servește cu poftă.

Încearcă și rețeta de Crostini cu branza de capra, prosciutto si struguri, un aperitiv festiv sau varianta de Crostini cu pasta de ton.

Îți recomandăm să încerci și varianta dulce de Crostini cu capsuni.


Daca ti-a placut reteta noastra "Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci la cuptor cu piept de pui si cascaval