Croissante cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 9 Mai 2011 | 7987 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 ml lapte caldut
  • 7 g drojdie uscata
  • 400 g faina tip 480
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  •  150 g unt
  • 1 lingura faina
  •  Umplutura:
  • crema de alune
  •  Uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu ciocolata:

Aluat:

Intr-un castron mare se amesteca faina,zaharul si drojdia uscata. In mijlocul fainii se face o adancitura in care se toarna laptele caldut treptat,amestecand cu o lingura. Se framanta aluatul pana devine neted,adaugand treptat si sarea.

Aluatul se pune in castron,se acopera cu un servet si se da la frigider pentru o ora,timp in care isi dubleaza volumul. Se scoate castronul i se apasa pe aluat pentru a scoate aerul. P e masa infainata se intinde aluatul intr-un dreptunghi. Untul moale  se mixeaza impreuna cu faina. Peste aluat se intinde untul si se impatureste ca in imaginile urmatoare. Se da din nou 30 minute la frigider,apoi se scoate,se intinde,se impatureste si se mai reppeta inca o data procedeul,in total fiin impaturit de 3 ori.

 Dupa a treia impaturire se da la frigider 30 minute,apoi se scoate si se intinde,se taie dreptunghiul pe jumatate,apoi in triunghiuri mici. Pe latura mai mare a triunghiului se pune o lingurita de crema de alune si se ruleaza spre partea subtire. Cornurile se aseaza,distantate, in tava tapetata cu hartie de copt care se da la frigider timp de 30 minute.

Cuptorul se porneste cu 15 minute inainte de a baga cornurile. Cornurile dospite se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul preincalzit ~15 minute la temperatura medie. Sub tava se aseaza o cratita cu apa rece cu gheata pentru a prevenii arderea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged cu untura si cidru pentru cornulete, saleuri si rulouri