Cozonaci pufosi de post

de Lavinia in Dulciuri, 4 Apr 2014 | 8596 vizualizari

 

Au iesit deliciosi si extraordinar de moi si pufosi :)

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg faina
  • 200 g zahar
  • 400 ml apa minerala calduta
  • 100 ml suc de portocale proaspat stors
  • 100 ml ulei
  • 50 g margarina topita
  • coaja de la 1 portocala
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 70 g margarina topita
  • 200 g nuci macinate
  • 2 linguri cacao
  • 120 g zahar
  • stafide inmuiate in rom(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci pufosi de post:

Intr-un vas incapator am amestecat 900 faina cu sarea.

Am amestecat sucul de portocale cu zaharul pana s-a topit cat de cat zaharul.

Am dizolvat drojdia cu 2 linguri de zahar(din cantitatea de zahar de mai sus) si apa minerala.

In mijlocul fainii am facut o adancitura,am adaugat apa minerala cu drojdia,coaja de citrice,sucul de portocale cu zaharul,zaharul vanilat si margarina topita amestecata cu jumatate din cantitatea de ulei.

Am inceput sa amestec usor pana am omogenizat toate ingredientele.

Am transferat aluatul pe masa de lucru tapetata cu faina si am framantat aluatul adaugand treptat si restul de ulei .(trebuie sa iasa un aluat moale dar care nu se lipeste de maini,eu l-am framantat cam 35-40 de minute)

Am pus aluatul la dospit pentru aprox 1 ora sau pana si-a dublat volumul.

Am framantat aluatul dospit cateva secunde pentru a elimina aerul din el apoi l-am impartit in 4 parti egale.

Am intins fiecare parte intr-un dreptungi mare de lungimea tavii .

Am amestecat nuca macinata cu zaharul si cacaua.

Cu ajutorul unei pensule am uns fiecare dreptungi cu margarina topita apoi am presarat amestecul de nuci .(am mai oprit 2 linguri pentru presarat deasupra )

Am rulat strans apoi am impletit bucatile doua cate doua. (astfel am obtinut 2 cozonacei frumosi)

Am pus cozonacii in tavile tapetate cu margarina si faina(sau hartie de copt)

Am uns cozonacii cu margarina topita si am presarat amestec de nuca macinata si i-am lasat sa dospeasca la loc caldut inca 45 de minute.

Am introdus cozonacii in cuptorul preincalzit pentru aprox. 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci pufosi de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de post