Crinkles cu ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 2672 vizualizari

 

Crinkles = fursecuri crocante la exterior si pufoase la interior

 

INGREDIENTE

  • 140 g de ciocolata 50% cacao
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 70 g zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 180 g de faina
  • un praf de sare
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkles cu ciocolata:

Ciocolata rupta in bucati  o topim la foc mic impreuna cu untul.
Mixam ouale cu zaharul pana ce devin spumoase.
Adaugam apoi ciocolata topita si mixam pana la omogenizare completa.
Punem faina amestecata cu praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat. Omogenizam.

Dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
Luam cate o lingurita din compozitie si modelam o bila pe care o vom tavali bine de tot prin zaharul pudra. Asezam fiecare bila in tava, pe o hartie de copt, la distanta una de alta.

Verificati ca sunt bine tavalite prin zaharul pudra, daca mai trebuie adaugati un pic deasupra.
Dam la cuptor la 165°C pentru 12 minute maximum.

Trebuie sa fie crocante la exterior si pufoase la interior.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

12 minute maximum la cuptor

2

se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crinkles cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu topping de zmeura