Crapul "oglinda",acela fara solzi este foarte gustos. Daca este si frumos colorat, cu legume este si mai delicios. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe iubescpestele.ro .
Pestele spalat si curatat se portioneaza in trei bucati.
Tamponati pestele de excesul de umiditate cu ajutorul servetelor de hartie .
Dati pestele condimentat cu sare si piper prin faina alba si prajiti in baie de ulei incins .
Se prepara sosul intr-o tigaie non-aderenta .Se topeste untul si se amesteca cu faina alba , fara a se rumeni . Se aduga laptele rece si se omogenizeaza .
Spalati ardeii si tocati-i cubulete mici .
Se introduce pestele in tigaie cu pielea in jos . Dupa 1-2 minute se intoarce.
Pe o bucata de peste se pune parmezan razuit , pe celelalte bucati se distribuie ardeiul , rosu si verde.
Reduceti intensitatea focului/ caldurii la minimum .
Se pune un capac peste tigaie pentru cateva minute ca ardeiul sa se inmoaie putin .
Daca sosul scade prea mult se dilueaza cu lapte .
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in trei culori" nu uita sa-i faci un review.