Crap de Dunare la cuptor

de Sim0na in Crap / Caras, 17 Ian 2013 | 15093 vizualizari

 

Din nou ma dau mare cu o reteta pe care n-am facut-o singura.. Sau mai bine spus am fost doar "mana de lucru". Pestele asta l-am avut pe masa de Revelion, iar idee de pregatire ii apartine intru totul barbatului meu! Am mai comentat eu pe colo - pe colo, dar n-a fost chip! Asa ca.. eu am ramas la curatat, spalat, tocat legumele si adusul de condimente "la nas", iar el cu dirijatu`! Dar, pana la urma a iesit o bunatate!!!! Calitatea pozelor nu-i extraordinara, ptr ca nu ma gandeam c-o sa fac postare, dar se pare ca m-am inselat :)
Vor mai urma cateva retete pregatite de el... ca doar v-am zis ca in ultimul timp nu-mi e aminte de bucatarit :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de cca 1,5 kg
  • sare
  • piper alb
  • delikat
  • boia dulce
  • Umplutura:
  • 1 ceapa medie
  • 50 g unt
  • ½ morcov mic
  • 1 lingura otet de trandafir
  • 4 linguri ulei masline
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita pasta ardei iute
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • Garnitura:
  • 2 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 5 cartofi
  • 1 pastarnac
  • ½ telina
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap de Dunare la cuptor:

Pestele l-am curatat si spalat foarte bine, apoi l-am sters cu servete de hartie. Am facut un amestec de condimente, din: sare, piper alb, delikat si boia dulce, cu care am „uns” pestele si pe interior si pe exterior. L-am lasat cca 4-5 ore la frigider.

Intr-o tava am pus legume cutarata, spalate si taiate in bucati potrivite, dupa cum urmeaza: 2 cepe, 2 morcovi marisori, 5 cartofi marisori, 1 pastarnac, o jumatate de telina, pe care le-am condimentat cu sare si piper, apoi le-am stropit cu putin ulei de masline si o cescuta de apa.

Dupa timpul acesta am scos pestele, l-am spalat bine in mai multe ape, apoi l-am pus in tava deasupra legumelor.

Am pregatit umplutura din: 50 g unt moale, o ceapa medie tocata marunt, o jumatate de morcov dat prin razatoarea mica, 1 lingurita de otet de trandafiri (sau alt tip de otet, doar sa fie putin mai parfumat), 4 linguri de ulei de masline, o mana de patrunjel tocat, 1 lingurita pasta de ardei iute si sucul de la o jumatate de lamaie. Cu aceasta pasta am umplut interiorul pestelui.

Am dat tava la cuptor, la foc mic, pentru cca 1 ora jumatate, intorcand o singura data pestele.

O bunatate a iesit!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap de Dunare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap, cea mai simpla si delicioasa reteta cu peste