Cozonac Steluta

de adnia in Prajituri, 25 Ian 2013 | 3205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -300ml lapte cald
  • -75g unt(margarina),moale,la temperatura camerei
  • -80g zahar
  • -550g faina
  • -1galbenus
  • -1cubulet drojdie
  • Umplutura:
  • -250g nuca
  • -125g zahar
  • -2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Steluta:

Am pus drojdia la muiat in laptele caldut iar faina am amestecat-o intr-un castron cu zaharul si putina sare.  

Am  turnat drojdia in faina,am pus untul moale si galbenusul,am framantat un aluat  elastic pe carel-am lasat la cald sa dospeasca. 

Pentru umplutura: am mixat  intr-un castron 250 g nuca, 125 g zahar si 2 linguri lapte.

Dupa ce aluatul meu a crescut suficient, l-am asezat in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, am pus umplutura, iar deasupra umpluturii am asezat un "capac" din aluat, in asa fel incat nuca cu cacao sa nu iasa la suprafata. Am lasat iarasi la crescut in forma, apoi am dat la cuptor, pana a trecut testul scobitorii si l-am rasturnat dupa ce s-a mai racit putin. 

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Steluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci cu crema de ciocolata