Cozonac cu nuca

de gaby_gabytza in Dulciuri, 3 Feb 2013 | 4144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 50 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 100 g smantana

umplutura

  • 300 g nuca
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom

uns

  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Cernem faina intr-un vas. Adaugam zaharul si sarea si amestecam. Facem o gaura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,amestecam cu un pic de faina si lasam la dospit. Adaugam ouale batute,uleiul,faina si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios(daca este nevoie se adauga apa calduta)lasam la dospit cca 1 ora.
Umplutura-amestecam ingredientele bine.
Dupa ce a crescut coca o impartim in patru, intindem fiecare bucata si o ungem cu umplutura. Rulam strans si impletim cate 2 si asezam in tava unsa si tapetata cu faina. Acoperim si lasam cca 15 min la dospit. Le ungem cu amestecul de galbenus si dam la cuptorul incalzit cca 60 minute la foc mic spre mediu. Verificam cozonacul cu scobitoarea(il verificam din cand in cand) si il lasam sa se raceasca in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare