Covrigei si saratele

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 6027 vizualizari

 

Reteta aceasta de covrigei este cea mai buna, din cate am incercat. De ce? Pentru ca e reteta mamei mele dragi. Acestia sunt covrigeii copilariei mele, nelipsiti de la orice sarbatoare, covrigei subtiri si numai buni de rontait. Pot doar sa va spun ca mama nu facea niciodata doar o singura portie :).

 

INGREDIENTE

  • 300-350 g faina
  • 250 g margarina
  • 1 ou intreg
  • drojdie cat o nuca inmuiata in 3 linguri de lapte
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • chimen (optional)
  • 1 galbenus desfacut in 3 linguiri de lapte (pentru uns)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei si saratele:

Cernem faina intr-un vas si adaugam margarina taiata bucatele impreuna cu oul si sarea. Drojdia o dizolvam in 3 linguri de lapte (f ara sa o lasam sa creasca) si o aduagam peste celelalte ingrediente. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Daca este necesar putem sa mai adaugam faina.

Pe masa infainata intindem aluatul in foaie subtire din care decupam covrigeii sau cu rotita zimtata taiem saratele. Asezam covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt si ungem cu galbenus desfacut in 3 linguri de lapte, in care putem dizolva putina sare (daca dorim covrigii mai sarati). Presaram chimen si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Pentru ca sunt subtiri, se vor coace destul de repede.

Lasam sa se raceasca iar apoi putem sa-i rontaim :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei si saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele Steluta