Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie

de RODIMUR in Porc, 7 Feb 2021 | 2568 vizualizari

 

Cotletele de porc, preparate la grătar sau la tavă, sunt printre preferatele multor oameni și sunt un fel principal foarte gustos și consistent, care stă bine și la o masă festivă. În plus, se prepară destul de ușor și cu o garnitură potrivită alături pot constitui un moment savuros al renumitei ”bucurii de a trăi” pe care o recomandă francezii.

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc (cu sau fără os)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • apă
  • Pentru garnitură:
  • 250 grame de cus-cus
  • 100 grame de unt
  • 1 rodie
  • sare (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie:

Cotletele se spală, se zvântă, se bat cu un ciocan pentru carne, se îndepărtează surplusul de grăsime (dacă se dorește asta) și se crestează din loc în loc, după care se condimentează pe ambele fețe cu: sare, piper, boia de ardei dulce, oregano și usturoi răzuit. Se lasă carnea astfel condimentată cel puțin 30 minute la rece, ca să se pătrundă.

După acest interval de timp se pun cotletele într-o tavă, se toarnă pe ele 2-3 linguri de ulei, se adaugă apă, cât să le acopere și se dau la cuptor, până ce se rumenesc frumos pe ambele fețe.

Când friptura este aproape gata, se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj, apoi se strecoară și se pune în tava de servit. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se încorporează ușor, după care se adaugă (și se amestecă) semințele de rodie, pregătite dinainte.

Când cotletele sunt rumenite frumos și bine pătrunse, se scoate tava din cuptor, se îndepărtează oasele (dacă este cazul și se servesc cu garnitura de cus-cus cu rodie, pregătită chiar atunci, ca să fie caldă și bună de servit.

TIPS-URI

1

Puteți prepara cotletele cu tot cu os (dacă este cazul) dar la servire, este bine să-l îndepărtați (nu serviți oase musafirilor!)

2

Dacă vreți să îndepărtați oasele de la cotlete înainte de preparare, aveți grijă cum o faceți, să nu le stricați aspectul.

3

Puteți îndepărta grăsimea în exces, înainte de a da cotletele la preparat.

4

Este bine să crestați, din loc în loc, stratul de grăsime care înconjoară mușchiul de carne, pentru ca acesta să nu se strângă sub formă de căuș, la căldura din cuptor.

5

Preparați garnitura cu câteva minute înainte de a scoate carnea din cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de porc la tava, cu garnitura de cus-cus si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu vin si usturoi