Cotlet de porc marinat

de Pasiune pentru bucatarie in Porc, 9 Ian 2011 | 6517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 cotlet(200 g)
  •   sare,piper
  •   1 lingura mustar
  •   1 lingura miere
  •   4 linguri otet balsamic
  •   sare,piper cu lamaie

 Sos:

  •   1/2 lingurita amidon
  •   1 ceasca apa
  •   sare,piper

  Garnitura:

  •   150 g orez
  •   sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc marinat:

Cotletului i se scoate osul,se bate foarte putin cu ciocanul pentru snitele,se sareaza si se pipereaza.

Mustarul se amesteca cu mierea si se omogenizeaza.Cu amestecul de mustar,cu ajutorul unei pensule se unge cotletul pe ambele parti.

Intru-un castron se toarna otetul balsamic si se pune cotletul.Se lasa acoperit,la frigider pentru 3-4 ore.Dupa acest timp se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa 3-4 ore.
Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei de masline si se rumeneste cotletul cate 10 minute pe ambele parti.Se scoate pe o farmurie si se pastreaza la cald.


Sos:

In uleiul ramas se toarna o ceasca de apa in care s-a dizolvat 1/2 lingurita amidn si se amesteca bine.Se sareaza si se pipereaza si se tine pe foc mic pana s ingroase putin,amestecand incontinuu.


Garnitura:
Orezul se fierbe cu sare si piper,al dente!
Pe un platou se aseaza cotletul de porc cald,langa se aseaza orezul si sos dupa preerinta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc marinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura Stefania cu orez