cozonac ce nu necesita framantare puternica
Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute).
Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute si am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului.
Formam un aluat (cam lipicios) si abia la sfarsit punem margarina / unt si framantam.
Lasam la dospit la cald 1 ora.
Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 4 parti egale.Intindem pe fiecare in foaie dreptunghiulara si ungem cu 2 linguri de dulceata.Punem umplutura si apoi rulam ceva mai strans.Rulam si crestam cu un cutit ascutit, pe mijloc, pana in centrul ruloului.Le impletim cate 2 si punem in tava unsa sau/si tapetata cu hartie de copt.
Lasam iar la crescut 1 ora si apoi coacem 18-20 minute la 175 grade.
Dupa ce s-au racit le ungem din belsug cu glazura.