Coronita cu ciocolata

de janet in Dulciuri, 22 Mar 2010 | 13656 vizualizari

 

Este un cozonac facut in alt mod decit cu ce sintem obisnuiti si este si insiropat.

 

INGREDIENTE

  • -500 gr faina alba
  • -75 gr unt
  • -2 oua
  • -100 ml lapte
  • -un pachetel de drojdie(25 gr)
  • -coaja rasa de la o lamiie
  • -o priza de sare.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu ciocolata:

Dizolvam drojdia in laptele caldut cu o lingura de zahar, amestecam cu 2 linguri de faina si punem la crescut.
Intre timp cernem faina intr-un castron, separat punem restul de zahar, ouale, untul topit, sarea si coaja de lamaie. le amestecam bine cu un tel ,pina aproape s-a topit zaharul.

Cand maiaua a crescut o punem peste faina din castron si amestecam, turnam si compozitia cu oua,framintam bine si punem la crescut.
Cand si-a dublat volumul intindem coca intr-o foaie nu prea subtire, ungem foaia cu unt topit peste care presaram o lingura de zahar, nuca prajita si maruntita iar peste, ciocolata menaj data prin razatoare.

Rulam cu grija si apoi taiem rondele cam de 2 cm.

Intr-o tava unsa si tapetata cu faina, punem rondelele in forma de coronita,
lasam 15 min. la crescut apoi ungem coronita cu ou batut cu zahar si punem la cuptorul incins de dinainte cam 35de min. 
Cand s-a rumenit frumos, o scoatem si o lasam sa se racoreasca un pic, apoi insiropam .
Eu am facut un sirop din apa cu zahar si rom.

Cam asta-i povestea, este  un cozonac insiropat.Este foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Creme caramel cu rubarba si topping crocant