Cornuri insiropate

de Gabitsa in Dulciuri, 29 Mar 2014 | 3249 vizualizari

 

Sunt delicioase :*!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar
  • un cub mare de drojdie
  • 4-5 oua
  • arome , dupa gust
  • 500 g de faina
  • 200 g de gem sau branza dulce
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri insiropate:

Amesteci toate ingredientele cu laptele caldut, obtinand un aluat nici prea tare nici prea moale, pe care il lasam la crescut 1 h 30.

Imparti aluatul in 5 parti egale, iar din fiecare bucata intinzi o foaie rotunda pe care o imparti in 8 triunghiuri egale. Se pot umple cu branza dulce, gem de fructe sau  crema de ciocolata tartinabila. Rulezi triunghiurile sub forma de corn, obtinand 40 de cornuri pe care le bagam la cuptor incins la 200 grade Celsius aproximativ 1h 30 pana se rumenesc.

Prepari un sirop din zahar si apa, pe care il fierbi putin, apoi scufunzi fiecare corn in siropul fierbinte. Presari cornurile cu nuca de cocos daca preferi.

Sunt bune atat calde cat si reci, ramanand moi si fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri insiropate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu budinca de lamaie si nuca de cocos