Cornuri cu rahat

de pity19 in Dulciuri, 16 Mai 2014 | 3234 vizualizari

 

Si .. de data asta cel care mananca dulciurile mele a si ajutat! :)

 

INGREDIENTE

Am folosit :

  • 1 kg faina
  • 150 gr unt ( sau margarina )
  • 1 ou
  • 2 plicuri drojdie
  • 2 linguri zahar
  • o lingura sare
  • 300-350 apa calda

Umplutura :

  • rahat
  • nutella ( eu am umplut cateva )

Ptr uns :

  • 1 ou
  • 5 linguri lapte rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu rahat:

Aluatul : Punem faina intr-un vas , drojdia ( nu trebuie dizolvata ) , zaharul , sarea , oul si untul pe care l-am topit , cu o paleta de lemn amestecam dupa care incepem sa adaugam apa , putin cate putin , trebuie sa rezulte un aluat moale si pufos dar nu lipicios! Lasam la odihnit aprox 40-50 minute , vasul il acoperim cu un prosop curat!

Rahatul  il taiem in functie de preferinte , eu l-am taiat feliute marisoare!

Cand aluatul s-a dublat rupem o bucata din el si intindem cu sucitorul pe masa tapetata cu faina , cu o farfurie dam forma rotunda , cu un cutit taiem triunghiuri , pe fiecare punem cate o bucata - doua de rahat , rulam dinspre colturi spre varf si punem in tava tapetata cu hartie de copt , ungem fiecare corn cu oul batut amestecat cu laptele!

Lasam la cuptorul preincalzit cca 30-40 minute la 180 gr!

Cand s-au copt pudram cu zahar si servim!

TIPS-URI

1

Daca faceti si cu nutella se procedeaza la fel!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu rahat