Cornulete fragede cu untura

de Criss in Prajituri, 4 Ian 2017 | 8146 vizualizari

 

"Bunatati pentru colindatori."
Sunt cele mai fragede cornulete pe care le-am facut vreodata. Realmente se topesc in gura. Problema mare e ca nu te poti opri din mancat...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 g smantana
  • 200 g untura
  • 500 g faina
  • 1 borcan magiun de prune
  • zahar farin pentru pudrat cornuletele
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu untura:

Intr-un vas, se amesteca smantana cu untura moale, apoi se adauga faina treptat si se omogenizeaza. In final, vom obtine un aluat fin, usor lipicios, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru 2 ore. Dupa cele 2 ore, se scoate aluatul, se intinde intr-o foaie dreptunghiulara si se taie patrate, nu foarte mari. Apoi, fiecare patrat se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara, dupa cum se poate observa in imaginea de mai jos. Se pune o lingurita de magiun de prune, sau marmelada/gem mai tare si se ruleaza sub forma unor tigarete. Se pun cornuletele in tava pe hartie de copt si se coc 20-25 minute, pana devin usor aurii. Cand sunt gata, se tavalesc prin zahar pudra. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza in cutii de tabla. Sunt extrem de fragede si bune si se pastreaza foarte bine chiar si doua saptamani. Pe masura ce stau, devin si mai fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

katty 1

04.01.2017, 21:12

Si preferatul meu este , Criss, dar de vreo 2 zile vad numai vin din asta ca decor in poze, cred ca in curand o sa deschid sticla pe care am primit-o cadou de ziua mea, ca tare pofta mi s-a facut!

Bya Ralu 1

04.01.2017, 21:33

bune

Criss 1

05.01.2017, 14:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza cu foi de casa cu untura si umplutura cu telemea