Cornulete fragede

de ionela84 in Prajituri, 9 Apr 2013 | 7172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de untura
  • 1 cana de bors
  • 100 g zahar
  • 1\2 lg de sare
  • faina cat cuprinde
  • drojdie
  • 2 oua
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • dulceata dupa preferinte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

In faina cernuta se face o gaura in mijloc se adauga untura(calduta)si borsul se dizolva drojdia si bicarbonatul de sodiu si si apoi se adauga zaharul,sarea ,ouale ,coaja de lamaie si vanilia.

Se framanta un aluat fraged si elastic pe care il dam la rece pt max 1 h.

Dupa ce aluatul s-a racit intindem o foaie rotunda din care decupam triunghiuri,pe partea cea mai lata asezam putina dulceata apoi rulam.

Le asezam pe o tava apoi le dam la cuptor pt aprox 15 min pana se rumenesc usor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete de zapada