Cornulete de post cu bors

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 20 Mar 2012 | 11889 vizualizari

 

Cele mai grozave cornulete de post mancate de mine.
Se fac atat de simplu si dispar atat de repede.
Multumesc Sara & Miki pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 400 gr faina
  • o lingura de zahar
  • 150 ulei
  • 100 ml bors
  • 1/2 lingurita sare
  • o lingura zahar
  • un pliculet drojdie uscata
  • doua pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa portocale
  • gem de prune sau rahat, pentru umplut
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post cu bors:

Amestecati intr-o cana uleiul, borsul si drojdia. Omogenizati.

Cerneti faina, adaugati sarea si zaharul apoi amestecul lichid putin cate putin. Framantati un aluat maleabil, nelipicios. Strangeti aluatul intr-o forma de bila mare.

Pe blatul de lucru infainat aplatizati bila de aluat cu sucitorul intinzand o foaie rotunda de 1cm grosime. Impartiti cu cutitul foaia in doua, apoi in 4, si tot despartiti unghiurile formate in doua pana obtineti 12 sau 16 bucati. (pentru a intelege procedeul va uitati AICI.)

Puneti la baza fiecarei bucati de aluat o lingurita de gem sau o bucatica de rahat si rulati de la baza spre varf. In tava tapetata cu hartie pentru copt asezati cornuletele lasand distanta intre ele. Preincalziti cuptorul timp in care dati tava la frigider.

Coaceti cornuletele la foc mediu pana prind culoare apoi le pudrati cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete de post cu bors" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (33)

miclaus 1

18.07.2012, 12:50

buna! am si eu o intrebare ...de ce se pune bors la cornulete?

gaby_duceag 1

18.07.2012, 13:07

buna, miclaus
daca formulam asa intrebarea am putea sa ne intrebam de ce se pune lapte la clatite sau ulei la gogosi
sunt fel de fel de retete si fiecare ingredient isi are rolul sau
borsul fiind un produs fermentat ajuta la fragezirea aluatului, proprietate pe care nu o are apa.

zic si io, gandind logic, alt raspuns mai exact nu am.

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 19:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei cu varza, de post