Cornulete cu migdale

de Sylvia in Prajituri, 24 Aug 2010 | 10870 vizualizari

 

Pentru ca asteptam o prietena la cafea am facut repede aceste cornulete foarte aromate, dupa o reteta dintr-o revista mai veche cu patiserie frantuzeasca de Craciun.

 

INGREDIENTE

  •  280 grame de faina ,
  • 1 ou,
  • 200 de grame de unt,
  • 60 de grame de zahar,
  • vanile in baton sau esenta,
  • putina sare,
  • 100 grame de migdale macinate.
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu migdale:

  Preparare: intr-un vas mai mare asezam faina, zaharul , pudra de migdale, vanilia si sarea. Facem in mijloc o fantana si punem oul si imprejurul lui untul taiat bucati.

  Framantam cu grija pana la omogenizarea completa, nu dureaza foarte mult pana obtinem un aluat foarte ferm din care forma o bila mare.

  O punem intr-o folie alimentara si o lasam minim o ora la frigider. Dupa aceea formam cornulete mici in forma de semiluna si le coacem  timp de 12 minute in cuptorul preainalzit la 180 de grade. Se pudreaza fierbinti cu zahar simplu sau zahar amestecat cu zahar vanilat, sunt foarte  aromate si se topesc in gura. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello