Cornulete

de getix in Prajituri, 17 Mar 2013 | 5356 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana untura
  • 1 cana bors sau apa minerala
  • drojdie cat o nuca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou
  • rahat, gem, nuca pt umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete:

Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se dizolva drojdia in putina apa minerala  calda ( sau bors)+ z. vanilat. Peste faina se pune drojdia  restul de apa minerala rece, untura, zaharul vanilat, oul si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se formeaza un aluat care se desprinde usor de pe peretii vasului ( aluatul trebuie sa aibe consistenta unei plasteline). Se  pune alauatul  la frigider (ideal ar fi sa le framantam de seara si sa le coacem a 2-a zi), dar daca nu avem timp este de-ajuns 1-2 ore de stat la rece.Dupe ce s-a  odihnit aluatul se  imparte in patru. Se intinde o foaie subtire, se taie in raza, se pune umplutura apoi se ruleaza. Se introduc la cuptor pt cca 10 min . Se pudreaza cu zahar vanilat .

Au iesit in jur de 50 de cornulete !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post (minunile bunicii)