Conopida la cuptor

de Irina in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2009 | 36836 vizualizari

 

Acum ceva vreme al meu sot nici nu s-ar fi atins de conopida. Tot citind despre beneficiile ei pentru organism(vezi sectiunea "Legume") l-am convins sa o guste si...surpriza! A devenit fan conopida.
Reteta ce urmeaza am facut-o impreuna cu fetita mea Ioana(daca la 10 ani si jumatate mai pot sa-i spun fetita...noroc ca nu e prin preajma ca ar sari ca arsa...).

 

INGREDIENTE

  • o conopida mica
  • un ou
  • 100 g cascaval
  • 200 g smantana
  • cateva linguri de pesmet
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida la cuptor:

Se desface conopida in buchetele si se pune la fiert cu un praf de sare. Mie imi place sa ramana crocanta.

Se tapeteaza un vas cu unt si pesmet, se pune un strat de conopida, unul de pesmet, unul de cascaval si unul de smantana si tot asa...

Se pune vasul in cuptorul incins cam 15 min. Intre timp se amesteca oul cu smantana ramasa si se toarna pe deasupra.

Se pune iar la cuptor cam 30 min pana capata o culoare frumoasa, aurie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute, la cuptor