Conopida gratinata in sos Bechamel

de ela in Mancaruri de legume, 15 Noi 2012 | 9149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita
  • 150 gr unt
  • 3 lingurite faina
  • 400 ml lapte fierbinte
  • 150 gr telemea de vaca rasa
  • 150 gr crema branza cu verdeata ALMETTE
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • cascaval ras
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata in sos Bechamel:

Curatam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare cateva minute. O scoatem si o punem la scurs intr-o sita mare.

Intr-o craticioara topim untul si stingem cu faina. Adaugam imediat laptele fierbinte si amestecam bine cu un tel, omogenizand bine sosul. Cand s-a ingrosat sosul, adaugam crema de branza, piperul si telemeaua si amestecam compozitia, adaugam sare, piper si nucsoara dupa gust. Lasam cateva minute pe foc.

Tapetam un vas termorezistent cu unt si cu parmezan si cu o parte din sos, adaugam conopida peste care turnam restul de sos si presaram din abundenta cascaval ras. Deasupra punem patrunjel tocat si dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos compozitia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata in sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata