Conopida gratinata cu sos de patrunjel

de anca_rm in Mancaruri de legume, 18 Aug 2016 | 4799 vizualizari

 

In decursul ultimei saptamani am avut musafiri vegani. Am incercat diverse retete si una dintre ele este aceasta conopida . 

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida (aporx 1kg)
  • 200 ml lapte de migdale/soia/orez
  • 1 lingura amidon
  • 2 legaturi patrunjel verde
  • rosii cat sa acopere vasul
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita nucsoara razuita
  • 1 lingurita ulei masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida gratinata cu sos de patrunjel:

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora .

Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba.

Cand apa a inceput sa clocoteasca am adaugat buchetele de conopida  si putina sare si am lasata pana s-a inmuiat.

Am scurs-o de apa si am lasat-o deoparte sa se racoreasca putin sa o pot manevra.

Intr-un blender am pus legaturile de fruze de patrunjel, nucsoara , laptele de migdale,amidonul , sare si piper si am blenduit pana cand am obtinut un sos de un verde viu ,omogen .

Intr-un vas de iena am pus o lingurita ulei masline si am intins pe tot vasul . Am pus deasupra conopida si cu mainile am presat-o ca sa obtin o suprafata uniforma . Am turnat peste sosul verde , iar deasupra am asezat rondele de rosii taiate subtiri.

Totul a intrat in cuptorul incins la 200 grade pentru 20 minute .

Cand am scos vasul din cuptor am presarat deasupra patrunjel verde taiat si frunze de busuioc. Am servit cu un sos de iaurt de soia cu usturoi .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan