Toamna se numara si piersicile, printre multe alte bunatati. Asadar si prin urmare a venit si randul piersicilor sa fie numarate si asezate frumos in borcane, fie ele sub forma de compot gem, nectar, dulceata si cate si mai cate.
Mai intai am cules piersicile, le-am spalat apoi le-am curatat de coaja. Am spalat bine borcanele, apoi am umplut borcanele cu felii de piersici, peste care am pus o lingura de zahar, am umplut cu apa si am capacit bine borcanele. Intr-o cratita incapatoare am asezat lavete, am asezat borcanele, am asezat cratita pe foc, am umplut cu apa cratita pana aproape de capacele borcanelor, am aprins focul si am lasat sa fiarba cca 45 min din momentru in care a inceput sa dea in clocot apa din cratita. Dupa 45 min am stins focul si am lasat sa se raceasca borcanele, apoi le-am depozitat in beci. Am obtinut 11 borcane de 800 g, piersicile cele mai frumoase le-am oprit sa le pot savura in stare naturala.