Sirop de cirese

de Panacris in Sirop / Compot, 30 Mai 2012 | 12472 vizualizari

 

Inca e perioada cireselor

 

INGREDIENTE

  • Cireşe 2000 gr.
  • Zahăr 1000 gr.
  • Apă 1000 ml.
  • Zahăr vanilat 1 plic
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de cirese:

Cireşele se pun la fiert la foc mic, cu apa, fără zahăr, se spumează de câte ori e nevoie, cca. 60 de minute. După ce au fiert bine, se strecoară şi se pasează pulpa de cireşe. Pasta obţinută se pune la din nou la fiert cu zahărul cca. 2 ore, la foc mic. După ce s-a îngroşat siropul, se adaugă zahărul vanilat şi se strecoară în sticle, care au fost în prealabil spălate şi uscate în cuptorul încins. Sticlele cu sirop se învelesc într-o pătură şi se lasă până a doua zi, la cald. Apoi se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

31.05.2012, 15:52

Eh baiul cu siropurile , este ca nu tin mult . Au viata scurta nu le prinde toamana

Panacris 1

31.05.2012, 19:33

Iti trimt eu, Miha, ca la mine nu prea au trecere!
Ce mai pun la prajituri, orez cu lapte sau inghetata!

Laly 1

31.05.2012, 19:43

Ce bun trebuie sa fie,fac si eu

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Sirop si topping de cirese cu menta si ghimbir pentru zile fierbinti de vara