Spalam borcanele bine cu apa fierbinte si le punem la scurs,cu gura in jos,pe un prosop curat.
visinele le spalam bine si le indepartam coditele.
punem in borcane visine,cat sa fie pana la jumatate.
masuram cantitatea de apa care ne trebuie pentru a umple toate borcanele si o punem intr-o oala.
adaugam si zaharul necesar,3 linguri la borcan ori numarul de borcane.
punem oala pe foc,si invartim siropul pana ce zaharul se topeste.
acesta il repartizam in fiecare borcan.
deasupra punem putina aspirina sau conservant.
inchidem bine borcanele.
le invelim in hartie si le asezam intr-o oala mai larga.
punem apa rece cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi si deasupra punem un prosop curat de bucatarie.
le sterilizam la foc potrivit,pana ce observam ca visinele incep sa se crape.
cand sunt gata le scoatem din oala,le stergem bine si le acoperim cu o patura pana a2a zi.
a 2a zi le etichetam si le punem intr-un loc racoros.