Sirop de menta

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 27 Mai 2011 | 6074 vizualizari

 

O idee geniala inspirata de draga Lia (sper sa nu fie cu suparare ca am preluat-o si sa fiu acuzata de furt :)) ).
Este deosebit de gustos si il putem folosi la orice prajitura dorim, fie in compozitie fie pentru insiropare,,, dar si pentru cocktail-uri delicioase si racoritoare :)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr menta proaspata (am avut 5 legaturi mari - dupa curatare cred ca a ramas cam jumatate de kg)
  • 1 kg de zahar
  • 3-4 linguri de miere de albine
  • 4 litri de apa
  • optional colorant alimentar verde pentru intensificarea culorii
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Punem apa impreuna cu zaharul la fiert, iar cand acesta s-a topit in totalitate adaugam menta, spalata bine in prealabil. O lasam maxim 10 minute la infuzat dupa care o scoatem cu o paleta,  adaugam mierea si lasam sa fiarba la foc mic  pana cand siropul se leaga. Inainte de a opri focul, putem adauga 2-3 picaturi de colorant. Dupa ce a dat in clocot, inchidem flacara si il lasam sa se raceasca.

Necesita cateva ore de fierbere, procedeul fiind acelasi ca si la dulceturi.

Pentru a verifica daca siropul s-a ingrosat scoatem doua trei picaturi pe o farfuriuta si lasam sa se raceasca bine.

Se pastreaza in recipiente - sticle sau borcane,  inchise etans.
Sa aveti o vara racoroasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta