Compot de struguri

de gaby_gabytza in Sirop / Compot, 14 Noi 2019 | 4136 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • struguri
  • zahar
  • apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de struguri:

Eu am avut struguri de masa dar se poate face si din struguri normali.

Spalam struguri foarte bine si ii punem la scurs.Luam fiecare strugure in parte si il curatam de ciorchini.eu am luat fiecare bobita si mam asigurat ca nu a mai ramas nici o bucatica de ciorchin pe ea ca nu vreau sa am surprize pe urma :D.

Spalam borcanele si capacele bine si le punem la scurs

Asezam bobitele de struguri in borcane,le umplem cat mai bine dar sa nu le strivim.Procedam la fel si cu restul de bobite

Dupa ce am terminat la fiecare borcan eu am pus cate doua linguri de zahar fiind suficient ca struguri is dulci.

Completam borcanele cu apa si infiletam cat mai strans capacele

Pregatim o oala mai mare asezam o carpa pe fundul oalei.Asezam borcane in ea dupa care adaugam apa cat sa acopere capacele si dam la foc

Din momentul cand incepe sa fiarba apa mai lasam cca 10 min si ne uitam daca s-au crapat bobitele dupa care luam de pe foc.

Scoatem borcanele si le asezam cu capacul in jos pe o patura dupa care le acoperim si le lasam asa 2-3 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

vasimur 1

24.12.2019, 21:50

cristina1985 1

24.12.2019, 22:41

Este atat de aromat! E preferatul meu!

Rahela Velicu 1

14.01.2020, 14:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de cirese