Compot de pere

de Panacris in Sirop / Compot, 30 Aug 2011 | 15311 vizualizari

 

Reteta am adaptat/o dupa cea a lui Bitza!!! Multumesc Bitza!!! Este un compot delicos! Personal, iarna il consum in loc de muraturi, langa un piure de cartofi si o friptura buna!!!

 

INGREDIENTE

  • Pere verzi 4 kilograme
  • Apă 2 litri
  • Zahăr 800 grame
  • Lămâie 1 bucată
  • Cuişoare,
  • scorţişoară după gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de pere:

Perele se spălă, se curăţă de coajă, se taie în patru şi se curăţă de seminţe. Perele curăţate se stropesc cu  zeama de lămâie pentru a nu se oxida, până se curăţă toate fructele. Între timp se pregăteşte siropul de zahăr. Se dizolvă în apă zahărul şi se lasă să clocotească. Se introduc bucăţile de pere în sirop se lasă să fiarbă scurt, se scot din sirop şi se pun în fierbinţi în borcanele sterilizate la cuptor. În siropul fierbinte opţional se pun 2,3 cuişoare şi 2 bucăţi de scorţişoară, se lasă să mai dea un clocot. Siropul se strecoară peste perele din borcan. Se sigilează borcanele şi se pun la "dunst cald", adică se învelesc în pături şi se lasă până a doua zi. Se depozitează în cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

divainbucatarie 1

30.08.2011, 21:06

jolygina 1

30.08.2011, 21:55

cate compoturi

mirela0911 1

30.08.2011, 22:15

bun compotul, am facut si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]