Coffechoco cake

de laylalala in Torturi, 8 Mai 2010 | 8012 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 75 gr faina
  • 15 gr pudra de cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 60 gr unt, la temperatura camerei
  • 78 gr zahar brun
  • 2 oua, separate
  • 100 ml cafea 
  • Pentru crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru topping
  • 100 gr ciocolata amaruie 50% cu cafea
  • 100 ml lichior-crema tiramisu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coffechoco cake:

Pentru blat,

incalzeste cuptorul la 180⁰C.

Unge cu grasime si tapeteaza o tava de 15 cm diametru.

Intr-un vas, amesteca faina cu pudra de cacao si praful de copt.

Intr-un alt bol, bate untul cu zaharul.

Adauga galbensurile si mixeaza.

Intr-un alt vas, bate albusurile spuma cu un praf de sare

.Incorporeaza amestecul cu faina in cel cu unt, alternand cu cafeaua.

Inglobeaza albusurile spuma apoi toarna compozitia in tava pregatita.

Da blatul la copt 30-35 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata

.Lasa blatul sa se raceasca completm apoi injumatateste-l pe orizontala.
Pentru crema,

bate frisca lichida pana cand se inatareste apoi incorporeaza esenta de vanilie.
Pentru topping,

topeste ciocolata impreuna cu lichiorul la bain-marie.
  Asamblare,

aseaza un blat pe o farfurie.

Unge blatul cu frisca apoi acopera-l cu cel de-al 2-le blat.Toarna toppingul peste tort, lasand-ul sa curga si pe margini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coffechoco cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bucataras Medi 1

08.05.2010, 22:58

Excelent!.......5 furcu.

mena29 1

09.05.2010, 14:24

rivka 1

09.05.2010, 16:47

arata foarte bine, vad ca faci dulciuri in cantitati...industriale, aveti cand le termina/manca in ritmul asta.
5 furculition, normal.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat (2)