Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară

de RODIMUR in Dulciuri, 3 Aug 2025 | 872 vizualizari

 

O înghețată de cappuccino, dulce, răcoroasă și aromată, mi se pare cea mai bună alegere în aceste zile toride de vară...
Înghețata este preparată manual, nu cu aparatul special, dar este foarte bună și consistentă, cremoasă, nu pufoasă. Și nu face ace de gheață, pentru că nu conține apă...
Pentru Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară, am folosit urmatoarele ingrediente: lapte condensat, cappuccino, smantana, zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară
  • 1 cutie de lapte condensat dulce (390 grame)
  • 2 plicuri de cappuccino
  • 100 ml de smântână
  • Pentru frișcă:
  • 400 ml de smântână
  • 1-2 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • Pentru decor:
  • ornamente decor
  • cireșe confiate
  • ciocolată răzuită
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară:

Cum se prepara Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară

Se face frișca din smântâna rece (400 ml) zahărul pudră și cel vanilinat. Când s-a ajuns la consistența dorită, se adaugă laptele condensat și se mixeză ușor, pentru uniformizare.

Se mixează conținutul celor două plicuri de cappuccino cu 100 ml de smântână și când  compoziția este omogenă, se adaugă în compoziția cu frișcă și lapte condensat.

(Dacă praful de cappuccino nu se dizolvă în smântână, se încălzește puțin compoziția la bain-marie, doar 1 minut, mixând ușor pentru omogenizare. Se mai mixează puțin, ca să obținem o frișcă ușor cafenie.)

Când compoziția este omogenă, se toarnă într-o formă care se poate închide ermetic și se dă la congelator pentru 3-4 ore.

Pentru servire, se scoate din congelator recipientul cu înghețată cu 5 minute, în prealabil.

Incearca si reteta de Inghetata de ciocolata cu rom, delicioasa si aromata sau Inghetata de vanilie, fina si cremoasa.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Inghetata de merisoare, cu un gust deosebit.

TIPS-URI

1

Pentru frișcă, smântâna trebuie să fie rece.

2

Nu mixați prea mult smântâna, ca să nu se transforme în unt dulce.

3

Nu faceți cappuccino cu lapte (care conține apă) ca să nu se formeze cristale de gheață.

4

Scoateți înghețata din congelator, cu 5 minute înainte de servire, ca să o porționați frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata si cafea