Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară

de RODIMUR in Dulciuri, 3 Aug 2025 | 1082 vizualizari

 

O înghețată de cappuccino, dulce, răcoroasă și aromată, mi se pare cea mai bună alegere în aceste zile toride de vară...
Înghețata este preparată manual, nu cu aparatul special, dar este foarte bună și consistentă, cremoasă, nu pufoasă. Și nu face ace de gheață, pentru că nu conține apă...
Pentru Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară, am folosit urmatoarele ingrediente: lapte condensat, cappuccino, smantana, zahar.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară
  • 1 cutie de lapte condensat dulce (390 grame)
  • 2 plicuri de cappuccino
  • 100 ml de smântână
  • Pentru frișcă:
  • 400 ml de smântână
  • 1-2 linguri de zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • Pentru decor:
  • ornamente decor
  • cireșe confiate
  • ciocolată răzuită
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară:

Cum se prepara Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară

Se face frișca din smântâna rece (400 ml) zahărul pudră și cel vanilinat. Când s-a ajuns la consistența dorită, se adaugă laptele condensat și se mixeză ușor, pentru uniformizare.

Se mixează conținutul celor două plicuri de cappuccino cu 100 ml de smântână și când  compoziția este omogenă, se adaugă în compoziția cu frișcă și lapte condensat.

(Dacă praful de cappuccino nu se dizolvă în smântână, se încălzește puțin compoziția la bain-marie, doar 1 minut, mixând ușor pentru omogenizare. Se mai mixează puțin, ca să obținem o frișcă ușor cafenie.)

Când compoziția este omogenă, se toarnă într-o formă care se poate închide ermetic și se dă la congelator pentru 3-4 ore.

Pentru servire, se scoate din congelator recipientul cu înghețată cu 5 minute, în prealabil.

Incearca si reteta de Inghetata de ciocolata cu rom, delicioasa si aromata sau Inghetata de vanilie, fina si cremoasa.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Inghetata de merisoare, cu un gust deosebit.

TIPS-URI

1

Pentru frișcă, smântâna trebuie să fie rece.

2

Nu mixați prea mult smântâna, ca să nu se transforme în unt dulce.

3

Nu faceți cappuccino cu lapte (care conține apă) ca să nu se formeze cristale de gheață.

4

Scoateți înghețata din congelator, cu 5 minute înainte de servire, ca să o porționați frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Înghețata de cappuccino - Deliciul răcoritor de vară" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata de nectarine