Red Velvet (catifea rosie) este o denumire folosita in genral pentru torturile pufoase cu blat rosu si crema alba insa eu cand am vazut prima data aceasta combinatie pe net la Laura A. exact la asta m-am gandit.Ieri am plecat cu copila la plimbare prin piata si mi-au atras privirea multe legume si fructe proaspete insa sfecla rosie si ceapa verde au fost primele pe care l-am pus in cos. Va indemn cu tot dragul sa incercati aceasta reteta fie ca aveti musafiri fie ca aveti copii mici dar mai ales daca va place sa fiti sanatosi si sa aduceti un aport de vitamine intr-un mod placut in corpul dvs. Sa descriem putin reteta si apoi am cateva imagini din timpul prepararii: Ingredientele sunt aproximativ aceleasi ca ale Laurei cu mici adaosuri si modificari:
Se pun in robot sfecla fiarta si taiata cuburi, oul, uleiul,laptele, sare, usturoiul si se mixeaza. Apoi se adauga si faina si se mixeaza din nou. Eu am rasnit si piper cu lamaie de vreo 2 ori. Apoi am pus un strop de ulei de masline cu aroma de rozmarin in tigaia de teflon si am incins-o bine. Am turnat compozitia de clatita si la prima clatita am presarat pe o singura parte seminte de in. Apoi a doua clatita (mie mi-au iesit vreo 2 jumate) nu am mai pus seminte de in .
Prima clatita cu seminte de in am rulat-o si am taiat-o rondele iar a doua am impachetat-o parte peste parte si am taia-o patrate.Prima clatita am umplut-o cu un amestec de branza cu unt, un varf de lingurita de cimbru si piper cu lamaie din rasnita. A doua clatita am umplut-o cu acelasi amestec numai ca am aduagat si ceapa verde taiata marunt (frunzele verzi doar).
Ambele variante sunt delicioase si sunt ideale pentru un aperitiv sanatos si frumos.
1
se pot face si in varianta verde cu spanac;