Clafoutis cu prune

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Aug 2013 | 6032 vizualizari

 

M-am inspirat de aici http://dulceledinrola.ro/clafoutis-cu-cirese/. E prima data cand pregatesc acest desert frantuzesc. Mi-a placut mult si o sa-l mai repet si cu alte fructe! E la fel de bun si rece si cald!:)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 160 g margarina/unt
  • 160 g faina
  • 130 g zahar
  • 1 praf de sare
  • prune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu prune:

Topim margarina si o lasam sa se raceasca.

Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina.

Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam.

Adaugam zaharul treptat mixand foarte bine.

Apoi adaugam laptele rece, mixam si lasam de-o parte pana ne ocupam de prune.

Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii.

Tapetam un vas (de lut) cu margarina, asezam jumatatile de prune, apoi turnam compozitia de oua si lapte.

Dam vasul la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra si clafoutis-ul noastru este inchegat.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim sau il lasam sa se raceasca complet.

Se poate pudra cu zahar.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Vasul folosit de mine are dimensiunea de 26 cm.

2

Clafoutis se poate pragati si cu alte fructe, de exemplu: cirese, visine, zmeura, caise, piersici etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu prune