Ciorbita usoara de pui cu smantana si iaurt

de violeta30 in Ciorbe, 22 Oct 2014 | 9291 vizualizari

 

Este foarte apreciata, in special de fetita mea. Se pregateste foarte usor, dar la fel se si termina :)) Poate fi considerata la fel de buna ca si ciorba de burta.

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui sau 3 pulpe superioare de pui dezosate si fara piele
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2-3 rondele telina
  • 900 g smantana
  • 500 g iaurt
  • 4 litri apa
  • 4-5 catei usturoi
  • sare sau delikat
  • piper alb
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita usoara de pui cu smantana si iaurt:

Se fierbe carnea de pui in apa cat s-o acopere, cam in jur de 20 minute. Se scoate apoi si se taie cubulete.

Intre timp se pun 4 litri de apa la fiert si cand a ajuns la punctul de fierbere se adauga legumele taiate cubulete mici impreuna cu carnea de pui taiata si supa ramasa de la puiul fiert. Se adauga sarea (delikat) dupa gust si se lasa pana fierbe bine. Cand e gata se amesteca smantana cu iaurtul si usturoiul zdrobit, intr-un vas mai maricel, si se pune peste acest amestec de lactate din zeama din supa pana se dizolva bine si nu mai are cocoloase de smantana. Se rastoarna dressingul peste supa, adaugam piperul si mai lasam pana da un clocot.

Se serveste calda cu multa pofta !

TIPS-URI

1

cantitatile de iaurt si smantana se pot modifica dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita usoara de pui cu smantana si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (8)

dantes 1

25.10.2014, 13:34

Buna!

babi5 1

03.11.2014, 13:19

DanaModog 1

16.12.2014, 23:02

Mmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rasol porc cu bors proaspat