Ciorba de perisoare a la grec

de babi5 in Ciorbe, 21 Sep 2013 | 4714 vizualizari

 

Azi am facut o ciorbita buna tare si catitativ multa ..fiindca Duminica nu gatesc de ani de zile numai in cazuri de urgenta ...Am facut intr-o oala de 6 litri .

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 2 patrunjei
  • 1/2 telina
  • 3 ardei
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 600 gr carne tocata
  • 150 gr orez
  • 200 gr smintina
  • piper
  • rosii
  • sare
  • foi de dafin
  • vegeta
  • frunze de telina
  • 50 ml ulei
  • bors magic
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare a la grec:

Am curatat zarzavatul,ardeii si ceapa le-am spalat  bine si apoi le-am tocat.

Intr-o oala de 6 l. am pus uleiul si am adaugat zarzavatul lasind sa se caleasca usor ,apoi am adaugat  apa calda  ,foaia de dafin si am potrivit de sare ,vegeta si piper lasind sa fiarba .

Intre timp intr- un castron am pus carnea tocata  am adaugat sare, piper si albusul de la cele doua oua, am adaugat 0, 75 gr orez  pe care l-am spalat din timp.

Am amestecat totul bine apoi am modelat cu palmele umede perisoarele.

Le-am adaugat in oala si am lasat sa fiarba,aproape de terminare, am adaugat si rosiile taiate marunt si restul de orez .

Intr-un castron am golit smintina din cutie, am adaugat galbenusurile, am amestecat bine ,apoi cu un polonic luam din oala zeama si punem peste mestecind continuu,compozitia  astfel obtinuta  o punem peste ciorba ,potrivim cu bors cit de acra o dorim si asezonam cu frunze de telina.

Ciorbita este gata.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Cine mai doreste smintina poate adauga

2

ardeiul iute este nelipsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

babi5 1

23.09.2013, 17:27

alina26

babi5 1

23.09.2013, 17:27

privatelaura

babi5 1

23.09.2013, 17:28

MotanLaOale

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta traditionala si delicioasa de Ciorba de perisoare