Am primit reteta de la un constantean turc pe fb. Dar cat m-a certat pana mi-a zis toata reteta :)) E super buna.
Legumele se taie in cuburi mai mari.
Se fierbe lintea,cartoful,morcovii,ceapa si ardeiul kapia sau gogosarul intr-un litru de apa,cu putina sare.
Dupa ce au fiert legumele,se ia oala se pe foc si se paseaza cu un blender.
Intr-o tigaie, cescuta de ulei si cand s-a infierbantat adaugam pasta de tomate.
Lasam putin pe foc,apoi adaugam treptat din supa.
Punem tot continutul in supa si amestecam.
Separat,mai fierbem o jumatate de litru de apa si o adaugam la supa,fiindca este foarte groasa si o subtiem dupa plac.
In tigaie,punem putin ulei si adaugam boiaua de ardei si cimbrul,prajim putin,amestecand sa nu se arda boiaua si adaugam la supa. Pastram putin si pentru decor.