Ciorba taraneasca de porc

de adela1981 in Ciorbe, 23 Feb 2012 | 5434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr spata de porc
  • 1 morcov  
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata telina (50 gr) 
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu  
  • 100 gr mazare ( 1 mana buna)
  • 100 gr fasole verde  
  • 100 gr varza taiata
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri bulion
  • sare,
  • piper
  • zeama de lamaie/otet/ sare de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 fire patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de porc:

Taiem carnea in bucati, curatatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta. Punem carnea la fiert in 3 l  de apa cu putina sare si lasam sa fiarba,  se ia spuma ce se formeaza , sa fie limpede ciorbica. Intre timp calim legumele in ulei 3-4 min, apoi adaugam  in oala si lasam sa fiarba.  Cand au fiert legumele  si carnea se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat, potrivim de sare si piper daca e nevoie si acrim cu zeama de lamaie.

TIPS-URI

1

Servim alaturi de o portie generoasa de smantana si  pentru iuteala, cu ardei iute murat sau proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu oase garf afumate