Ciorba de porc

de Ancutsa in Ciorbe, 19 Aug 2018 | 4271 vizualizari

 

Ciorbă de porc, de vară, acrită cu ou şi oţet.

 

INGREDIENTE

  • 1 scăriţă de porc proaspătă (feliată)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă uscată
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 roşii mari de grădină
  • 2 linguri de orez
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 ou
  • 3 linguri de oţet
  • Câteva fire de verdeţuri proaspete: leuştean şi pătrunjel.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc:

 

Se spală scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala de 5 litri cu apă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se spumează bine.

După ce s-a cules spuma, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, morcovul ras, ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, roşiile date pe răzuitoarea mare.

Când legumele sunt aproape fierte, se adauga 2 linguri de orez.

Când ciorba este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se amestecă şi se mai lasă un pic. Se ia focul şi se îmbogăţeşte cu verdeţuri proaspete tocate mărunt.

Se serveşte cu ceapă roşie.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 1h 20min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/ciorba-de-porc.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de porc