Ciorba radauteana

de trifadalia in Supe/Ciorbe, 5 Mai 2020 | 2562 vizualizari

 

Aceasta ciorba poate fi considerata o ciorba festiva si savurata de toti mesenii cu mare pofta. Este o ciorba consistenta si extrem de apreciata. Traditionala in zona Bucovinei, regiune care se mai numeste si "patria smantanii"

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata piept de pui
  • 1 buc ceapa
  • 3 buc marcovi
  • 1 buc patrunjel
  • 1/2 buc telina
  • 3 catei de usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura faina
  • 150 ml smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Se spala pieptul de pui  si se curata zarzavaturile. 

Se pune o oala cu apa rece la foc, iar cand apa clocoteste se adauga carnea impreuna cu zarzavaturile sa fiarba. se spuneaza din cand in cand. 

Cand sunt fierte se scot zarzavaturile pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Dintre zarzavaturi eu am pastrat doar morcovii pe care i-am taiat cubulete, iar carnea am ales-o fasii. 

Intr-un bol am amestecat galbenusul de ou cu faina si smantana si am adaugat peste el putin cate putin dun supa calda amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase si a aduce la temperatura supei compozitia pe care ulterior o adaugam in supa si dam din nou la fiert, se pun si zarzavaturile taiate cubulete impreuna cu carnea , se acreste cu zeama de ardei iute dupa gust si se finalizeaza ciorba cu sare si piper dupa preferintele fiecaruia. 

TIPS-URI

1

pentru culoare se rade 1 morcov si se caleste in 3 linguri de ulei , si asa calit se adauga in ciorba, care se mai lasa sa dea un clocot

2

Cine doreste se poate taia si albitura de la zarzavat in ciorba, dar noua nu ne place asa mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana cu pui