Ciorba din oase de porc si smantana

de Gicuta in Ciorbe, 20 Mai 2015 | 7142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg oase de porc (cu carnita)
  • o ceapa potrivita
  • ardei gras rosu si verde (eu am avut congelat)
  • o telina mica
  • 3 cartofi
  • 3 linguri de smantana
  • 2 oua
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din oase de porc si smantana:

Mai intai spalam oasele  bine  si le punem la fiert in 4 litri de apa ,adaugand un praf de sare.      

Inlaturam spuma care se formeaza.  

Legumele le curatam si le spalam. Telina o dam pe razatoare, tocam cubulete ardeii si ceapa iar cartofii ii taiem in bucati potrivite.

Dupa ce oasele au fiert aproximativ 30 minute, adaugam legumele si lasam sa fiarba la foc potrivit pana  se desprinde usor carnea de pe oase.

Scoatem oasele cu o spumiera si cand se racoresc alegem carnea de pe ele si o punem in ciorba.

Batem smantana cu ouale, diluam amestecul cu un polonic de ciorba fierbinte si -l adaugam in oala.

Lasam sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.

Adaugam patrunjel verde in oala sau in farfurie.

TIPS-URI

1

Aceasta ciorbita se poate prepara cu orice fel de carne (pasare, vitel)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de porc si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din pulpa de curcan cu legume