Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Mar 2015 | 7993 vizualizari

 

Am primit aprecieri deosebite la aceasta ciorba .Baiatul meu a spus ca nectarul zeilor nu este atat de bun ca ciorba mea :D Chiar m-am mirat ,nu am folosit ingrediente deosebite . Conteaza faptul ca am avut carne de vitel crescut si sacrificat in gospodarie [ a rudelor] , legume cultivate in gradina proprie sau de la soacra .Am preparat aceasta ciorbita la aparatul Multicooker Philips .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vitel
  • 250 gr mazare verde - congelata
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 tija telina verde
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • 1 cana bulion de rosii - de casa
  • zeama de lamaie -optional
  • sare
  • 3 oua
  • 9 linguri gris
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker:

  1. Carnea de vitel se spala si se portioneaza in cuburi de 3/3 cm .
  2. Legumele se spala , se curata si din nou se spala .
  3. morcovii se taie rondele cu ajutorul cutitului ondulat pentru aperitive .Ceapa se toaca marunt .Telina se feliaza si cartofii se taie cubulete .
  4. Racordati aparatul la reteaua electrica introduceti 2l apa  si fixati cu ajutorul tastei meniu  functia Boil . Selectati timpul de gatire 45 minute si actionati Start .
  5. Puneti la fiert carnea, foaia de dafin ,morcovii , telina si ceapa . Sarati . Condimentati cu pasta iute de ardei .Cartofii se pun cam dupa 20 minute .
  6. Dupa 30 minute adugati in ciorba galuste pe care le preparati din ouale batute spuma , sare si gris adugat treptat .
  7. Puneti si mazarea verde si bulionul .Mai lasati sa fiarba maximum  10 minute .
  8. La sfarsit opriti aparatul adugati o cana de apa rece si lasati jos capacul . In acest mod galustele vor fi mai pufoase .
  9. Gustati si asezonati cu sare daca mai este nevoie .
  10. Serviti  ciorba calda cu verdeata  pesarata deasupra .
  11. Eu am dorit sa fie mai acrisoara [ mazarea  i-a dat un gust prea dulce ] si am dres cu zeama de lamaie .

TIPS-URI

1

Galustele : Cand le puneti in zeama aceasta trebuie sa clocoteasca moderat , pentru ca galustele sa nu se imprastie . Introduceti lingura intai in zeama calda , luati cam jumatate de lingura pe care o aduceti spre marginea vasului in care le-ati preparat . Forma lor va fi sub forma de frunza .Ridicati lingura si pe mijloc le faceti o usoara taietura . Acum puteti pune galusca la fiert .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu mazare verde - la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

simona72 1

02.03.2015, 09:55

Ce bine e sa ai de unde lua legume si carnita de calitate esti Regina ciorbelor nu am vazut la nimeni atatea ciorbe si asa de bune. Bravo Miha!

Rocsi 1

02.03.2015, 20:56

T I M E A 1

03.03.2015, 20:15

super ciorba

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta