Ciorba de vacuta

de kamy in Ciorbe, 22 Noi 2010 | 11063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg carne de vita slaba(sau manzat)
  • 1 borcan de fasole oloaga(800 gr) 
  • 1 cutie mazare(400 gr)
  • 1 cutie fasole boabe rosii(400 gr)
  • 2 ceape
  • 3 morcovi mari
  • 2 patrunjei
  • 2 teline mici
  • 1 gulie
  • 1\2 varza mica
  • 4 verzisoare bruxelles
  • 3 cartofi
  • 6-7 catei de usturoi
  • 1 borcan(400 gr)rosii cu ardei si frunze patrunjel pus pt iarna
  • 2 l suc de rosii
  • 3 cuburi concentrat de vita
  • sare,piper
  • frunze telina
  • 1 lg.zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Am taiat ceapa marunt,morcovii rondele,patrunjelul,telina,gulia cubulete,usturoiul feliute,cartofii cuburi si varza fideluta.

Am spalat carnea bine,am taiat-o in cubulete mici si am pus-o la calit in 4-5 lg.ulei,in kukta(oala sub presiune).Cand a scazut apa lasata de carne am umplut pe sfert oala cu apa fierbinte,am spumat cat a fost nevoie,am pus capacul si am lasat sa fiarba dupa ce a inceput sa fluiere,o jumatate de ora.

Cand s-a putut,am luat capacul si am adaugat morcovii,patrunjelul si telina,cand au fost fierte pe jumatate am adaugat cartofii,gulia,varza si usturoiul si am lasat sa mai fiarba 7-8 min dupa care am adaugat rosiile din borcan si 2 l bulion,o lg,zahar,cuburile de concentrat de vita si conservele(fasole,mazare si fasolea boabe)lasand sa mai dea in cateva clocote.Gustati si mai adaugati sare si piper dupa gust.

Dupa ce am oprit focul am pus frunze de telina taiate marunt.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

cantitatile sunt pt.o oala de 8 l(am gatit pt.2 familii)

2

cand nu o aveam pe Sabina mai puneam si 2 ardei iuti sau otetul de la ardeii iuti pusi pt.iarna.

3

daca nu aveti kukta,dureaza mai mult...vita fierbe greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (19)

kamy 1

23.11.2010, 20:43

ionela...eu pun ce legume am prin frigi,camara...cat mai multe

Sylvia 1

24.11.2010, 15:49

Vai ce de bunatati ai adunat in ciorbita asta, superb arata

kamy 1

24.11.2010, 15:55

sylvia...msma straduiesc si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]