Ciorba de urzici cu hrisca

de Valclaudia in Ciorbe, 9 Aug 2015 | 3996 vizualizari

 

ciorba de post

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa
  • 1 borcan zarzavat pentru ciorba
  • 400 gr. urzici congelate (eu le-am avut gata tocate)
  • apa rece, cca 2,5l
  • 100 gr. hrisca
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • patrunjel vede proaspat tocat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de urzici cu hrisca:

Curatam ardeiul si ceapa. le spalam sub jet de apa rece.

Punem uleiul la incins in oala, adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucatele.

Lasam la calit 3-4 minute la foc mic, adaugam apoi zarzavatul pentru ciorba din borcan.

Lasam legumele la calit impreuna cinci minute, punem apoi apa rece, urzicile congelate, adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba ciorba pana se inmoaie ardeiul.

Clatim hrisca si o adaugam in ciorba.

Acoperim oala si mai lasam la fiert la foc mic pana se umfla boabele de hrisca.

Oprim focul, presaram patrunjel proaspat tocat si usturoi granulat si servim.

TIPS-URI

1

daca va place ciorba acrisoara puteti adauga zeama de lamaie, de varza sau putin otet

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de urzici cu hrisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

ieri la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala