Ciorba de stevie cu ou este o supa romaneasca, cunoscuta pentru prospetimea si beneficiile sale nutritive. Aceasta reteta este usor de preparat si ideala pentru zilele cand doresti o mancare usoara si sanatoasa. Descopera cum sa pregatesti aceasta bunatate pas cu pas.
Cum se prepara Ciorba de stevie cu ou - Reteta gustoasa si economica
Se toaca legumele si se pun la fiert in apa cu sare / delikat si 30 ml. ulei de masline( sau de floarea soarelui ).
Rosiile se adauga mai tarziu, pentru ca celelalte legume sa se fiarba mai usor ;) .
Stevia se opareste in apa fiarta cu putina sare, apoi se toaca marunt, iar cand legumele sunt fierte se adauga peste acestea.
Se lasa sa mai fiarba , apoi se pune borsul ( incalzit pana aproape de fierbere, nu rece! )
Se bat 2 oua cu 2 linguri cu varf de faina si putina sare, se pun intr-o punga la care facem o gaura mica prin care lasam sa curga aceasta compozitie in ciorba care clocoteste pe foc, formandu-se cocoloase de ou.
Cand am terminat de pus oul, mai lasam sa dea 2-3 clocote si oprim focul.
Tocam leustenul marunt si-l punem sip e acesta, dup ce am oprit focul , dar si in farfurie, cand servim ciorba.
Se serveste calda, dar si rece, cu o ceapa verde alaturi. Pofta buna!
P.S. Ouale se pot si praji intai, apoi le taiem si le punem in ciorba, bucati .
Incearca si reteta de Mancare de stevie, foarte gustoasa si hranitoare sau Reteta de ciorba de stevie cu orez.
Iti recomandam si varianta de Ciorba de stevie de post, foarte buna si racoritoare.