Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana

de mihaelar63 in Ciorbe, 1 Noi 2013 | 22873 vizualizari

 

Marar verde la piata!!! Ura si la "ceva" cu mazare!!! Fiului meu ii place mult ciorba cu mazare, asa ca la treaba .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa porc taiata cuburi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia
  • 1 felie telina (150 gr)
  • 2 morcovi
  • 50 ml ulei masline
  • 1/2 lingurita pasta ardei iute
  • 1 lingura pasta ardei kapia
  • 300 gr mazare congelata
  • 300 gr smantana 20% grasime
  • sare
  • 2 linguri otet mere
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • pt galusti :
  • 4 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 3 linguri gris
  • 1 lingura rasa untura, unt moale sau ulei
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana:

Curatati si spalati legumele .

Ceapa, telina, Kapia cubulete si morcovul rondele se calesc usor (2 minute) in ulei.

Adaugati carnea, pasta de ardei iute si dulce, sare si mai caliti 5 minute.

Adaugati 3 l apa si fierbeti 30 minute pana cand carne si morcovul sunt patrunse.

Bateti spuma ouale cu sare, puneti untura sau untul moale. Incorporati faina alba si grisul. Din aceasta compozitie luati cu lingura umeda aluat si puneti galustile la fiert in zeama ce fierbe.

Dupa 5 minute adaugati mazarea verde si smantana diluata cu zeama calda + otetul de mere. Mai fierbeti inca 5 minute si presarati verdeata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Verdeata se adauga la sfarsitul fierberii pentru a-si pastra culoarea placut si vitaminele.

2

Cine doreste poate acri si cu zeama de lamaie . Daca preparati ciorbe in timp mai calduros , sunt gustoase putin mai acrisoare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu ou