Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala

de Ina in Ciorbe, 21 Ian 2012 | 31272 vizualizari

 

Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala este un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau savuros si pentru aroma bogata oferita de varza murata. Aceasta reteta aduce in prim-plan ingrediente simple si autentice, precum carne de vita sau de porc si varza murata, si este un adevarat omagiu adus bucatariei traditionale romanesti.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala

perisoare:

  • 0,5 kg. carne tocata  ( de porc )
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 lingura cu faina
  • piper
  • sare/ delikat
  • 1 lingurita pudra de cimbru

 ciorba:

  • 1 ceapa 
  • 1 morcov 
  • 1 ardei gras
  • o capatana mica de telina 
  • 1 mana de orez
  • 500 ml  suc de rosii
  • 600 ml zeama de varza acra
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala:

     Cum se prepara Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala

Perisoare: Spalam orezul si-l scurgem bine de apa, apoi punem intr-un castron toate celelalte ingrediente si amestecam prin framantare pana omogenizam totul bine.   Din amestecul format luam cantitati mici si formam perisoare in podul palmei, pe care le pudram cu faina.

     Ciorba: Tocam legumele si  le calim 2-3 minute in putin ulei.  Adaugam  sare si 2 litri de apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam orezul si sucul de rosii, lasand in continuare pe foc. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra.  Este momentul sa turnam zeara de varza , lasam sa firaba inca 5 minute si putem opri focul .

Servim fierbinte, cu leustean verde deasupra si ardei iuti. Recomandam si ciorba de perisoare sau ciorba de curcan

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ied cu leustean