Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate

de Merisor in , 6 Iun 2018 | 3937 vizualizari

 

Ciorba de perisoare este una dintre ciorbele noastre preferate si imi place s-o prepar in multe moduri: simpla, ca cea de fata, cu zeama de varza, cu bors, cu smantana si usturoi, cu franjuri de ou, etc.
De data aceasta am vrut o ciorba aromata si am folosit din noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale, un amestec din ierburi de gradina uscate, care au dat un gust bun, tare bun ciorbei.
Si de asemeni, in compozitia perisoarelor am folosit Delikat amestec de ierburi cu boia de ardei. Cred ca va inchipuiti ce gust bun au avut!
Imi plac aceste ierburi uscate ca sunt naturale si si-au pastrat foarte bine aromele si culoarea și dau o savoare aparte preparatelor.
Si cel mai mult m-a incantat la aceste condimente din noua gama Delikat, ca  nu contin monoglutanat de sodiu si niciun potentiator de gust.
Cu astfel de condimente sa tot gatesti si din mancat nu te mai opresti, că prea gustoase vor iesi preparatele!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg carne tocata, amestec, vita si porc
  • 1 ceapa galbena
  • 50 g orez
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf piper
  • 1 lingurita amestec de ierburi si boia Delikat
  • Pentru supa:
  • 4 l apa
  • 3 cepe galbene, medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras, galben
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura leustean verde
  • 200 g pasta de rosii
  • 1 lingurita amestec ierburi de gradina Delikat
  • sare, dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate:

Mai intai curatam spalam si tocam legumele cuburi.

Punem apa la fiert, cu putina sare si adaugam ceapa si morcovii, cand apa atinge punctul de fierbere

Lasam legumele sa fiarba pana se patrund si pregatim perisoarele, intre timp.

Tocam carnea si ceapa si le amestecam.

Clatim orezul si il adaugam peste carne si ceapa.

Adaugam 1 lingurita de sare cele doua oua si 1 lingurita amestec de ierburi si boia Delikat, amestecam bine compozitia si formam perisoarele de marimea unei castane.

Scufundam perisoarele in supa de legume.

Le lasam sa fiarba acoperite, aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

Adaugam apoi ardeii si peste putin timp, pasta de rosii si amestecul de ierburi.

Mai lasam ciorba sa fiarba 15-20 de minute, dupa care o gustam si o mai asezonam cu sare, daca mai este cazul.

Dupa stingerea focului, adaugam patrunjel si leustean, tocate marunt.

 

 

TIPS-URI

1

Acrim ciorba in timpul servirii, dupa gust, cu otet sau zeama de lamaie.

2

Ardeii se vor adauga in ciorba mai spre final de fierbere, pentru a se mentine usor crocanti.

3

Ierburile uscate se vor adauga in ciorba tot spre final de fierbere pentru a-si pastra aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu amestec de ierburi uscate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare din carne de porc si taitei de casa