Ciorba de perisoare din carne de pui este usoara si foarte mult iubita de copii.Asa ca ampreparat-o si a iesit foaaaaaaaaarte gustoasa!
Ceapa impreuna cu radacinoasele se curata,spala si toaca marunt.
Intr-o oala de 5 l. se pune apa(pana la jumatate)la fiert.
Cand apa clocoteste se pun legumele tocate.
Se lasa sa fiarba pana cand morcovul este fiert pe jumatate.
Intre timp ne ocupam de perisoare.
Ceapa verde se curata,spala .Patrunjelul se curata folosind doar frunzele.
Cepa impreuna cu patrunjelul se pun in blender si se maruntesc.
Carnea tocata o amestecam cu ceapa,patrunjelul,orezul spalat,sare,piper si un ou.
Firmam cu mana umeda bilute rotunde cat vrem de mari si le dam drumul in oala cu cioba.
Cand perisoarele se ridica ,adaugam sucul de rosii si lasam sa dea cateva clocote(pana dispare spuma care se formeaza).
Stingem focul.
Batem oul intr-un castron,il varsam in ciorba si amestecam repede,pentru a se forma zdrente.
Lasam sa se raceasca putin si punem leusteanul tocat marunt.
1
Leusteanul il pun cand ciorba s-a racit putin pentru a dat mai multa aroma.
2
Ciorba se poate acri cu bors sau zeama de varza.